środa, 4 lutego 2015

Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z selera z rodzynkami to jedna z moich ulubionych surówek do obiadu, którą Wam dziś polecam :-) 

Surówka z selera z rodzynkami


Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko obrać z zetrzeć połowę na tarce o małych oczkach, a drugą połowę na dużych oczkach. Dodać rodzynki, śmietanę, oraz cukier i sok z cytryny do smaku i dokładnie wymieszać. Surówkę przed podaniem schłodzić w lodówce.

4 komentarze:

  1. Mniam, pyszna suróweczka Małgosiu :-) fajny pomysł z dodaniem rodzynek :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam <3 osobiście nie przepadam za rodzynkami, ale w tej surówce lubię.

    OdpowiedzUsuń
  3. Też lubię, w ogóle seler jabłko i bakalie to mistrzowskie połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna surówka. Ja dodałabym jeszcze kilka kostek ananasa i po schłodzeniu w lodówce całość będzie bardzo soczysta :)

    OdpowiedzUsuń