Surówka z selera z rodzynkami to jedna z moich ulubionych surówek do obiadu, którą Wam dziś polecam :-)
- 1 seler
- 1 jabłko
- 2 łyżki rodzynek korynckich bio Fresano
- 2 łyżki śmietany
- sok z cytryny
- cukier
Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko obrać z zetrzeć połowę na tarce o małych oczkach, a drugą połowę na dużych oczkach. Dodać rodzynki, śmietanę, oraz cukier i sok z cytryny do smaku i dokładnie wymieszać. Surówkę przed podaniem schłodzić w lodówce.
Mniam, pyszna suróweczka Małgosiu :-) fajny pomysł z dodaniem rodzynek :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam <3 osobiście nie przepadam za rodzynkami, ale w tej surówce lubię.
OdpowiedzUsuńTeż lubię, w ogóle seler jabłko i bakalie to mistrzowskie połączenie :)
OdpowiedzUsuńŚwietna surówka. Ja dodałabym jeszcze kilka kostek ananasa i po schłodzeniu w lodówce całość będzie bardzo soczysta :)
OdpowiedzUsuń