Paszteciki z polędwicą z łososia to moja dzisiejsza propozycja na wytrawną przekąskę.
Jako farszu użyłam polędwicę z łososia w sosie koperkowym SuperFish oraz polędwicę z łososia w oleju z pastą pesto SuperFish
Takie paszteciki świetnie nadają się na wszelkiego rodzaju przyjęcia, polecam :-)
- 35 dag mąki
- 1 łyżeczka soli
- 150 ml zimnej wody
- 25 dag masła
- polędwica z łososia w oleju z pastą pesto SuperFish
- polędwica z łososia w sosie koperkowym SuperFish
Z mąki, soli, wody oraz masła wyrobić ciasto na stolnicy, a następnie wstawić do lodówki na 1/2 h. Polędwicę z łososia w sosie koperkowym przełożyć wraz z sosem do miseczki, rozdrobnić widelcem i wymieszać. Polędwicę z łososia w oleju z pastą pesto przełożyć do drugiej miseczki, tylko z jedną łyżeczką oleju, rozdrobnić i wymieszać. Ciasto rozwałkować, wycinać okręgi, które następnie pokroić na 8 części, na każdy nakładać porcję farszu i zwijać paszteciki. Piec w temp. 180 st, do lekkiego zrumienienia.
Małgosiu, łosoś to moja ulubiona ryba. Świetny przepis na takie paszteciki, rogaliki. Zjadłabym chętnie :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie z łososiem komponują się wyśmienicie :-)
Usuńwow!!! pięknie wyglądają i muszą smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak smakują Beatko, pozdrawiam :-)
UsuńAle super paszteciki :-) świetny pomysł Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńDzięki Marzenko :-)
Usuń