niedziela, 15 lutego 2015

Paszteciki z polędwicą z łososia

Paszteciki z polędwicą z łososia to moja dzisiejsza propozycja na wytrawną przekąskę. 
Jako farszu użyłam polędwicę z łososia w sosie koperkowym SuperFish oraz polędwicę z łososia w oleju z pastą pesto SuperFish 
Takie paszteciki świetnie nadają się na wszelkiego rodzaju przyjęcia, polecam :-)

Paszteciki z polędwicą z łososia

  • 35 dag mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 ml zimnej wody
  • 25 dag masła
  • polędwica z łososia w oleju z pastą pesto SuperFish
  • polędwica z łososia w sosie koperkowym SuperFish

Z mąki, soli, wody oraz masła wyrobić ciasto na stolnicy, a następnie wstawić do lodówki na 1/2 h. Polędwicę z łososia w sosie koperkowym przełożyć wraz z sosem do miseczki, rozdrobnić widelcem i wymieszać. Polędwicę z łososia w oleju z pastą pesto przełożyć do drugiej miseczki, tylko z jedną łyżeczką oleju, rozdrobnić i wymieszać. Ciasto rozwałkować, wycinać okręgi, które następnie pokroić na 8 części, na każdy nakładać porcję farszu i zwijać paszteciki. Piec w temp. 180 st, do lekkiego zrumienienia.


6 komentarzy:

  1. Małgosiu, łosoś to moja ulubiona ryba. Świetny przepis na takie paszteciki, rogaliki. Zjadłabym chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie z łososiem komponują się wyśmienicie :-)

      Usuń
  2. wow!!! pięknie wyglądają i muszą smakować wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak smakują Beatko, pozdrawiam :-)

      Usuń
  3. Ale super paszteciki :-) świetny pomysł Małgosiu :-)

    OdpowiedzUsuń