piątek, 9 stycznia 2015

Sajgonki warzywno-rybne

Dziś moja kolejna propozycja na sajgonki. Tym razem są to sajgonki warzywno-rybne na zimno, które można podawać ze swoimi ulubionymi sosami. Są wyśmienitą przekąską na różnego rodzaju przyjęcia :-)

Sajgonki warzywno-rybne

  • papier ryżowy
  • 1 puszka łososia w sosie pomidorowym
  • 1 słoik mieszanki warzywnej Orzech
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • pieprz
  • sól

Mieszankę warzyw Orzech (marchewka, kukurydza, groszek) odsączyć z zalewy. Łososia wraz z sosem wyjąć z puszki i rozdrobnić widelcem. Wszystko razem wymieszać, dodać ketchup oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. 
Do dużej miski wlać wodę i zanurzyć w niej arkusz papieru ryżowego, a następnie rozłożyć go na dużym płaskim talerzu, nakładać porcję farszu i delikatnie zwijać sajgonkę. Czynność tę powtarzać, aż do wyczerpania farszu. Podawać z ulubionymi sosami.

7 komentarzy: