Dziś moja kolejna propozycja na sajgonki. Tym razem są to sajgonki warzywno-rybne na zimno, które można podawać ze swoimi ulubionymi sosami. Są wyśmienitą przekąską na różnego rodzaju przyjęcia :-)
- papier ryżowy
- 1 puszka łososia w sosie pomidorowym
- 1 słoik mieszanki warzywnej Orzech
- 1 łyżka ketchupu pikantnego
- pieprz
- sól
Mieszankę warzyw Orzech (marchewka, kukurydza, groszek) odsączyć z zalewy. Łososia wraz z sosem wyjąć z puszki i rozdrobnić widelcem. Wszystko razem wymieszać, dodać ketchup oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Do dużej miski wlać wodę i zanurzyć w niej arkusz papieru ryżowego, a następnie rozłożyć go na dużym płaskim talerzu, nakładać porcję farszu i delikatnie zwijać sajgonkę. Czynność tę powtarzać, aż do wyczerpania farszu. Podawać z ulubionymi sosami.
Super propozycja :-)
OdpowiedzUsuńŚwietna, smaczna propozycja na karnawałową imprezkę :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna propozycja. Wypróbuję... Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPolecam i również pozdrawiam :-)
Usuńmałe co nie co :)
OdpowiedzUsuńświetna przekąska !!!
OdpowiedzUsuńDzięki Beatko :-)
Usuń