Bardzo lubię różnego rodzaju pasty do pieczywa, a szczególnie pasty rybne są moimi ulubionymi. Dlatego pasta ze szprotem to moja dzisiejsza propozycja na smaczne śniadańko.
- 1 puszka winter szprot w oleju Graal
- 10 dag sera białego
- pieprz
- sól
Szproty wyjąć z oleju, dodać ser biały i całość rozdrobnić widelcem, na jednolitą masę. Pastę doprawić do smaku pieprzem oraz solą i gotową smarować kanapki, a następnie posypać ulubioną zieleniną.
Kochana moja jakież pyszności! I takie proste w przygotowaniu - to lubię najbardziej :). Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńDzięki Aniu i również przesyłam pozdrowionka :-)
UsuńPyszności, bardzo lubię takie pasty na kanapki, są smaczne i zdrowe :-)
OdpowiedzUsuńTo takie proste? Zaraz jutro zrobie i zobaczę jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńDaj znać czy będzie Ci smakowało tak jak mnie :-)
UsuńJa też bardzo lubię pasty rybne do pieczywa. Najbardziej z makreli. Muszę spróbować Twój przepis. W końcu taki prosty, a pasta z pewnością smaczna.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Krysiu, to jest szybka, prosta i smaczna pasta do pieczywa
UsuńBardzo lubię domowe pasty - są szybkie do przygotowanie i stanowią cieka alternatywę dla wędliny czy sera:)
OdpowiedzUsuńMałgosiu też wypróbuję. Przyrządzam podobne. :)
OdpowiedzUsuńSzprotki są bardzo dobre a ile w nich wapnia, zwłaszcza dla nas kobitek. Pasta wygląda apetycznie a zserem to jak wapienko forte. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń