czwartek, 16 października 2014

Otrębowe placuszki z filetem śledziowym

Otrębowe placuszki z filetem śledziowym to moja dzisiejsza propozycja na pożywne śniadańko.


Otrębowe placuszki z filetem śledziowym


Jajka roztrzepać wraz z jogurtem w misce. Następnie dodać wszystkie rodzaje otrąb oraz pieprz cayenne i wszystko razem wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć na rozgrzanej patelni bez oleju małej wielkości placuszki, z obu stron na złoty kolor. 
Filety ze śledzia wraz z pikantnym sosem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.
Na placuszki nakładać porcję masy śledziowej i udekorować natką zielonej pietruszki.

5 komentarzy:

  1. Pikantne rybcie to jest to

    OdpowiedzUsuń
  2. Na takie placuszki chętnie się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O jaka fajna propozycja :-) ciekawe jak smakują :-) pewnie są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń