poniedziałek, 21 lipca 2014

Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaczki z ziołami i przyprawami to idealny dodatek np. do pieczonych mięs, polecam :-)

Pieczone ziemniaki

  • ziemniaki
  • olej ze słonecznika Zielony Nurt
  • oregano suszone
  • sól czosnkowa
  • curry

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Skropić je olejem ze słonecznika, posypać curry, solą czosnkową oraz posypać suszonym oregano. Ziemniaczki wymieszać tak aby były obtoczone w przyprawach, wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec w temp. 180 st przez ok.30 min, aż ziemniaczki ładnie się zarumienią. 

16 komentarzy:

  1. super jedzonko...też takie robię

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale złociste ziemniaczki

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiamy, zwłaszcza latem często robię podobne. Mozna zjeść solo bez dodatków ze szklaneczką jogurtu

    OdpowiedzUsuń
  4. ja jeszcze szklaneczka jogurtu i trwaj chwilo, trwaj!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wlaśnie przed chwilką podobne wcinałam, nawet bez mięsa , po prostu same ziemniaki smakuja przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dla mnie pieczone ziemniaki, kubek maślanki i nic mi więcej do szczęście nie potrzeba. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. W taką pogodę doskonałe danie. Do tego zsiadłe mleko albo kefir. Pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam. Nic więcej nie powiem.

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie wyglądają, aż chciałoby się sięgnąć po taki krążek :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam takie ziemniaczki! Są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mniam, bardzo lubię, z mizerią na przykład ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Pycha. To dla mnie najlepszy obiad, już nic więcej nie potrzeba :-)

    OdpowiedzUsuń