Pieczone ziemniaczki z ziołami i przyprawami to idealny dodatek np. do pieczonych mięs, polecam :-)
- ziemniaki
- olej ze słonecznika Zielony Nurt
- oregano suszone
- sól czosnkowa
- curry
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Skropić je olejem ze słonecznika, posypać curry, solą czosnkową oraz posypać suszonym oregano. Ziemniaczki wymieszać tak aby były obtoczone w przyprawach, wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec w temp. 180 st przez ok.30 min, aż ziemniaczki ładnie się zarumienią.
super jedzonko...też takie robię
OdpowiedzUsuńAle złociste ziemniaczki
OdpowiedzUsuńRewelacja!
OdpowiedzUsuńUwielbiamy, zwłaszcza latem często robię podobne. Mozna zjeść solo bez dodatków ze szklaneczką jogurtu
OdpowiedzUsuńOj dokładnie tak nawet same są przepyszne :-)
UsuńJak malowane
OdpowiedzUsuńja jeszcze szklaneczka jogurtu i trwaj chwilo, trwaj!
OdpowiedzUsuńWlaśnie przed chwilką podobne wcinałam, nawet bez mięsa , po prostu same ziemniaki smakuja przepysznie :)
OdpowiedzUsuńImpressive
OdpowiedzUsuńDla mnie pieczone ziemniaki, kubek maślanki i nic mi więcej do szczęście nie potrzeba. :)
OdpowiedzUsuńW taką pogodę doskonałe danie. Do tego zsiadłe mleko albo kefir. Pychota :)
OdpowiedzUsuńMniam. Nic więcej nie powiem.
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, aż chciałoby się sięgnąć po taki krążek :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ziemniaczki! Są pyszne :)
OdpowiedzUsuńMniam, bardzo lubię, z mizerią na przykład ;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPycha. To dla mnie najlepszy obiad, już nic więcej nie potrzeba :-)
OdpowiedzUsuń