sobota, 28 czerwca 2014

Pieczone jabłka z cynamonem

Smaczny słodki i zdrowy deser czyli pieczone jabłka z cynamonem. Można je jeść na ciepło lub na zimno, jak kto woli. Są na prawdę bardzo smaczne więc zachęcam do wypróbowania.

Pieczone jabłka z cynamonem


Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć ze środka gniazda nasienne, a następnie ułożyć w blaszce do zapiekania. Do otworów po gniazdach nasiennych włożyć po łyżeczce miodu. Następnie na każdą połówkę jabłka nałożyć po pół łyżeczki masła i całość jabłek posypać cynamonem. Na koniec jabłka podlać winem i piec w temp. 180 st przez 40 min. 

6 komentarzy:

  1. Jabłka, cynamon i miód to super połączenie :) A jakże to smakuje.... ummm :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja wycinam gniazda i wkładam łyżkę serka lub twarogu. Też pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię pieczone jabłuszka. Pozdrawiam Małgosiu

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam :-) uwielbiam jabłuszka pieczone :-)

    OdpowiedzUsuń