poniedziałek, 19 maja 2014

Jajka faszerowane sardynkami

Uwielbiam ryby i mogę je jeść codziennie w różnej postaci. Hmm może dlatego je tak bardzo lubię gdyż sama jestem rybką tzn. mój znak zodiaku to ryby :-)
Dodatkowo bardzo lubię różnego rodzaju faszerowane jajka. Dlatego polecam Wam jajka faszerowane sardynkami.

Jajka faszerowane sardynkami



Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Poprzekrawać na pół i wyjąć żółtka. Do miseczki dodać żółtka oraz sardynki z puszki i rozdrobnić widelcem. Następnie dodać majonez, musztardę, chrzan oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wszystko wymieszać. Powstałą pasta faszerować jajka i udekorować dowolną zieleniną.


4 komentarze:

  1. Za rybami może nie przepadam jednak po Jajka często sięgam, a że lubię takie proste i szybkie dania to myślę że się skuszę na Twój przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne połączenie składników. Całkiem, całkiem dobre rozwiązanie na pyszną przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię faszerowane jajka a z rybka zawsze pyszne

    OdpowiedzUsuń