Uwielbiam ryby i mogę je jeść codziennie w różnej postaci. Hmm może dlatego je tak bardzo lubię gdyż sama jestem rybką tzn. mój znak zodiaku to ryby :-)
Dodatkowo bardzo lubię różnego rodzaju faszerowane jajka. Dlatego polecam Wam jajka faszerowane sardynkami.
- 4 jajka
- puszka sardynek w oleju GRAAL
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
- pieprz
- sól
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Poprzekrawać na pół i wyjąć żółtka. Do miseczki dodać żółtka oraz sardynki z puszki i rozdrobnić widelcem. Następnie dodać majonez, musztardę, chrzan oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie wszystko wymieszać. Powstałą pasta faszerować jajka i udekorować dowolną zieleniną.
Za rybami może nie przepadam jednak po Jajka często sięgam, a że lubię takie proste i szybkie dania to myślę że się skuszę na Twój przepis :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie składników. Całkiem, całkiem dobre rozwiązanie na pyszną przekąskę :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowane jajka a z rybka zawsze pyszne
OdpowiedzUsuńuwielbiam faszerowane jajka!;)
OdpowiedzUsuń