Na zewnątrz robi się co raz cieplej i wszystko zaczyna budzić się do życia, łącznie z kolorowymi kwiatami, dlatego u mnie dziś również kolorowa.
Sałatka indyjska to bardzo smaczna i szybka w wykonaniu sałatka, a do tego kolorowa i wiosenna :-)
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1/2 łyżeczki przyprawy Chana Masala Skworcu
- 1 łyżka oliwy
- sok z 1/2 limonki
Ogórek i cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i również pokroić w półplasterki. Warzywa wymieszać razem, dodać przyprawę, oliwę oraz sok z limonki i wymieszać. Gotową sałatkę podawać od razu po przygotowaniu.
Świetnie zrobione. A właściwie dobrane i przyprawione. Bardzo mi się podoba ta sałatka. W końcu najpierw trzeba oczy nakarmić. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam :-)
OdpowiedzUsuńmmmmmmmm, kusząca!!!
OdpowiedzUsuńpyszności:))))
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka poproszę porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
gdzie mozna kupic przyprawę Chana Masala?
OdpowiedzUsuńnp. w firmie Skworcu - http://www.skworcu.com.pl/185,pl_chana-masala-30g.html
Usuńja osobiście w sklepach stacjonarnych nie widziałam tej przyprawy
gdzie mozna kupić przyprawę Chana Masala?
OdpowiedzUsuńodpisałam w komentarzu wyżej :-)
Usuńjak to podobno nie łączy się ogórka z pomidorem !!??
OdpowiedzUsuńTo jest typowo przepis indyjski, gdzie łączą ogórek z pomidorem co daje bardzo smaczny efekt. Tak jak i u nas w Polsce bardzo dużo osób łączy je razem i nie widzi żadnych przeciwskazań aby tego nie łączyć.
UsuńPrawdopodobnie jeżeli łączy się przed podaniem, to może być. Przecież za chwile połączą się same, tylko w towarzystwie kwasu i enzymów,
Usuńrobię identyczną pychotka i pozdrowionka
OdpowiedzUsuń