sobota, 5 kwietnia 2014

Sałatka indyjska

Na zewnątrz robi się co raz cieplej i wszystko zaczyna budzić się do życia, łącznie z kolorowymi kwiatami, dlatego u mnie dziś również kolorowa.
Sałatka indyjska to bardzo smaczna  i szybka w wykonaniu sałatka, a do tego kolorowa i wiosenna :-)

Sałatka indyjska

  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 łyżeczki przyprawy Chana Masala Skworcu
  • 1 łyżka oliwy
  • sok z 1/2 limonki

Ogórek i cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i również pokroić w półplasterki. Warzywa wymieszać razem, dodać przyprawę, oliwę oraz sok z limonki i wymieszać. Gotową sałatkę podawać od razu po przygotowaniu.


14 komentarzy:

  1. Świetnie zrobione. A właściwie dobrane i przyprawione. Bardzo mi się podoba ta sałatka. W końcu najpierw trzeba oczy nakarmić. Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna sałatka poproszę porcyjkę :)
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. gdzie mozna kupic przyprawę Chana Masala?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. np. w firmie Skworcu - http://www.skworcu.com.pl/185,pl_chana-masala-30g.html
      ja osobiście w sklepach stacjonarnych nie widziałam tej przyprawy

      Usuń
  4. gdzie mozna kupić przyprawę Chana Masala?

    OdpowiedzUsuń
  5. jak to podobno nie łączy się ogórka z pomidorem !!??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest typowo przepis indyjski, gdzie łączą ogórek z pomidorem co daje bardzo smaczny efekt. Tak jak i u nas w Polsce bardzo dużo osób łączy je razem i nie widzi żadnych przeciwskazań aby tego nie łączyć.

      Usuń
    2. Prawdopodobnie jeżeli łączy się przed podaniem, to może być. Przecież za chwile połączą się same, tylko w towarzystwie kwasu i enzymów,

      Usuń
  6. robię identyczną pychotka i pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń