Radżastan to kulinarna stolica Indii i to właśnie tam można spróbować wspaniałych aromatycznych dań, które są ucztą dla naszego podniebienia.
- 2 udka z kurczaka
- 4 cebule
- szczypta soli
- 1 łyżeczka kurkumy
- 2 łyżeczki zielonego chilli Skworcu
- 2 łyżki rodzynek Skworcu
- 400 ml wody
Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać sól, kurkumę oraz zielone chilli i dokładnie całość wymieszać. Wlać ciepłą wodę, włożyć udka i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu 30 min. Po tym czasie dodać rodzynki, dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Nie jestem amatorką mięsiwa na słodko, ale smaki podczas obróbki fajnie się przenikają i myślę, że po hindusku też jest pysznie.
OdpowiedzUsuńŚwietny przepisik, nawet na moja dietkę się nadaje :) ciekawa jestem czym różni się zielone chilli od czerwonego, oprócz koloru oczywiście :)
OdpowiedzUsuńaromatem oraz ostrością, do tego dania musi być właśnie zielone chilli :-)
UsuńDla mnie nowe smaki to nowe wyzwanie. Ciekawa jestem smaku tak przyrządzonych udek :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie , muszą być bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Wygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!!
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńodważne połączenie, ale mięsko wygląda świetnie
OdpowiedzUsuńMmm to co lubię mięsko z odrobiną słodkosci :))
OdpowiedzUsuńprzygotowałem to danie z ryżem z przyprawami. Bardzo smaczne , Piotrek
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowało, pozdrawiam :-)
UsuńUwielbiam orientalną kuchnię! Aromat orientalnej mieszanki przypraw! Trafiłam szukając pomysłu na obiad- będę Cię często podglądać! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam Cię bardzo serdecznie i zapraszam do częstego zaglądania do mnie :-)
Usuń