- 80 dag flaczków wołowych
- 4 udka z kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 6 szt ziaren pieprzu
- 1 suszony grzybek
- 1 łyżka przyprawy
Flaczki wołowe zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Udka zalać wodą, dodać obrane i pokrojone na ćwiartki warzywa, suszony grzybek oraz pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek i całość gotować na małym ogniu aż udka będą miękkie. Następnie rosół odcedzić, dodać do niego wcześniej ugotowane flaczki, pokrojone na kawałki mięso z udek oraz pokrojone w kosteczkę warzywa. Dodać przyprawę do flaczków oraz doprawić do smaku solą i pieprzem i całość zagotować.
Flaczki podawać na ciepło z pieczywem.
dzięki za wizytę u mnie:* ciekawy blog prowadzisz:) że tak powiem pyszny:D flaczki kiedyś jadłam. może nie jest to moje ulubione danie, ale też nie jakiś koszmarek:P może kiedyś się do nich przekonam:) pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń