sobota, 11 stycznia 2014

Flaczki wołowo-drobiowe




  • 80 dag flaczków wołowych
  • 4 udka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 6 szt ziaren pieprzu
  • 1 suszony grzybek
  • 1 łyżka przyprawy
Flaczki wołowe zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Udka zalać wodą, dodać obrane i pokrojone na ćwiartki warzywa, suszony grzybek oraz pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek i całość gotować na małym ogniu aż udka będą miękkie. Następnie rosół odcedzić, dodać do niego wcześniej ugotowane flaczki, pokrojone na kawałki mięso z udek oraz pokrojone w kosteczkę warzywa. Dodać przyprawę do flaczków oraz doprawić do smaku solą i pieprzem i całość zagotować. 
Flaczki podawać na ciepło z pieczywem.

1 komentarz:

  1. dzięki za wizytę u mnie:* ciekawy blog prowadzisz:) że tak powiem pyszny:D flaczki kiedyś jadłam. może nie jest to moje ulubione danie, ale też nie jakiś koszmarek:P może kiedyś się do nich przekonam:) pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń