- 1 seler naciowy
- 2 filety z kurczaka
- 1/2 szkl pestek słonecznika
- 20 dag żurawiny
- 1 łyżka vegety
- 1 mały słoik majonezu
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 ząbki czosnku
Filety zalać wodą, dodać vegetę i gotować do miękkości, a następnie wyjąć, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Seler naciowy również pokroić w kosteczkę. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Kawałki fileta, seler, słonecznik oraz żurawinę razem wymieszać.
Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowany sos odstawić do lodówki na 2h. Po tym czasie sosem zalać wszystkie składniki sałatki i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na parę godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz