wtorek, 31 grudnia 2013

Sałatka z selera naciowego



  • 1 seler naciowy
  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 szkl pestek słonecznika
  • 20 dag żurawiny
  • 1 łyżka vegety
  • 1 mały słoik majonezu
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 ząbki czosnku
Filety zalać wodą, dodać vegetę i gotować do miękkości, a następnie wyjąć, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Seler naciowy również pokroić w kosteczkę. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Kawałki fileta, seler, słonecznik oraz żurawinę razem wymieszać. 
Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowany sos odstawić do lodówki na 2h. Po tym czasie sosem zalać wszystkie składniki sałatki i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na parę godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz