- 1 brokuł
- 2 pomidory
- 4 jajka
- 6 łyżek majonezu
- 4 łyżki ketchupu
- 4 ząbki czosnku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Brokuł podzielić na różyczki, umyć i gotować w osolonej wodzie 5 min. Następnie odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki. Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki.
Majonez wymieszać z ketchupem, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie całość wymieszać.
Na dużym półmisku układać na przemian: różyczkę brokułu, ćwiartkę pomidora oraz połówkę jajka, aż do wyczerpania składników. Całość zalać przygotowanym sosem czosnkowym.
Sałatkę podawać od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz