czwartek, 21 listopada 2013

Czekoladowe wafle


  • 1 opakowanie wafli
  • 25 dag margaryny
  • 1 szkl cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 3 łyżki mleka
  • 1/2 szkl mleka w proszku
Margarynę rozpuścić w rondelku wraz z mlekiem. Dodać cukier i ciągle mieszać aż się rozpuści. Gdy cukier się rozpuści zmniejszyć ogień na bardzo mały i dodać kakao, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Na koniec wsypać mleko w proszku bardzo intensywnie mieszając aby nie powstały grudki. Gdy masa zgęstnieje odstawić ją na bok, przygotować wafle i smarować wafle, przykrywając kolejnymi, aż do wyczerpania składników. Wafle mocno do siebie dociskać. Schłodzić w lodówce, a po paru godzinach wafla pokroić na małe ukośne kawałki.

dostępne także na: Przepis na Kobietę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz