- 1 opakowanie wafli
- 25 dag margaryny
- 1 szkl cukru
- 4 łyżki kakao
- 3 łyżki mleka
- 1/2 szkl mleka w proszku
Margarynę rozpuścić w rondelku wraz z mlekiem. Dodać cukier i ciągle mieszać aż się rozpuści. Gdy cukier się rozpuści zmniejszyć ogień na bardzo mały i dodać kakao, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Na koniec wsypać mleko w proszku bardzo intensywnie mieszając aby nie powstały grudki. Gdy masa zgęstnieje odstawić ją na bok, przygotować wafle i smarować wafle, przykrywając kolejnymi, aż do wyczerpania składników. Wafle mocno do siebie dociskać. Schłodzić w lodówce, a po paru godzinach wafla pokroić na małe ukośne kawałki.
dostępne także na: Przepis na Kobietę
dostępne także na: Przepis na Kobietę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz