Podróże

niedziela, 15 maja 2016

Pasta z ciecierzycy z chrzanem

Jako wielbicielka past do pieczywa, dzielę się z Wami kolejnym przepisem na super smaczną pastę. Tym razem zachęcam do zrobienia pasty z ciecierzycy z chrzanem z żurawiną. Pasta jest przepyszna spróbujcie sami :-)

Pasta z ciecierzycy z chrzanem


  • 1 szkl ciecierzycy
  • 5 łyżeczek chrzanu z żurawiną Ogródek Dziadunia
  • 1 łyżka śmietany
  • 1/4 szkl maślanki
  • sól do smaku

Ciecierzycę zalać gorącą wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia ciecierzycę odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Do ciecierzycy dodać chrzan z żurawiną, śmietanę oraz maślankę, całość zblenderować i doprawić do smaku solą.

16 komentarzy:

  1. Małgosiu pyszna pasta na kanapeczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniała, na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszna propozycja na kanapkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z pewnością zrobię, zapowiada się pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. pysznie wygląda, na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kurczę, nawet nie wiedziałam, że coś takiego w ogóle istnieje! niesamowite połączenie jestem bardzo ciekawa jak smakuje, to chyba taki francuski dodatek do jedzenia?

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę wypróbować, z teką pasta jeszcze się nie spotkałam.

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł, musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Apetyczne kanapkowe smarowidło :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek!

    OdpowiedzUsuń