Podróże

czwartek, 12 maja 2016

Pasta z białej fasoli

Dziś mam dla Was propozycję na kolejną smaczną pastę do pieczywa. Tym razem to szybka pasta z białej fasoli, którą podałam z chrupkim pieczywem kukurydziano-gryczanym Tovago               

Pasta z białej fasoli


  • 2 puszki białej fasoli
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 główki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz 
  • sól

Fasolę odsączyć z zalewy, czosnek obrać. Wszystkie składniki zblenderować razem i całość doprawić do smaku pieprzem i solą. 

16 komentarzy:

  1. Koniecznie muszę wypróbować, moja córa bardzo lubi fasolę, więc powinna być zadowolona :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pasta, na pewno zrobię :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię różne pasty z fasoli, są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze się z taką pastą nie spotkałam

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla mnie coś nowego, ale widze super sprawa :) A ja lubie bardzo pasty

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny dodatek do kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie jadłam ale mam ochotę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  8. Takiego zestawu nie jadłem, może warto spróbować? Uszanowanko!

    OdpowiedzUsuń