Czas pomyśleć o niedzielnym obiedzie, wiec śpieszę z podpowiedzią dla tych wszystkich którym brak pomysłów :-) Karkówka w sosie musztadowo-chrzanowym z ziemniaczkami i ulubioną surówką to moja dzisiejsza propozycja na niedzielny obiad :-)
- 50 dag karkówki
- musztarda chrzanowa Parczew
- 2 łyżki posiekanego grubego szczypioru
- mąka pszenna
- pieprz
- sól
Karkówkę umyć osuszyć i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem oraz posmarować musztardą, odstawić do lodówki na 2h. Po tym czasie mięso oprószyć mąką i podsmażyć z każdej strony. Następnie zalać wodą tak aby mięso było przykryte, dodać posiekany szczypior oraz 3 łyżeczki musztardy i dusić na małym ogniu do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie sos zagęścić mąką według znania oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
Pysznie
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna!
OdpowiedzUsuńJest pyszna, delikatna i z posmakiem musztardy i chrzanu :-)
UsuńFantastyczny przepis !
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)
UsuńBardzo fajny pomysł na pyszny kawałek mięsa :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na pyszny kawałek mięsa :-)
OdpowiedzUsuńCzasem i mięso musi być na obiad ;-)
UsuńMusi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńTakiego zestawienia jeszcze nie próbowałam... trafia on na moją obiadową listę :)
OdpowiedzUsuńWarto wypróbować i może na dłużej zagości takie mięsko u Ciebie :-)
UsuńPyszności
OdpowiedzUsuńAle obłęd! :D
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że w takiej wersji nie miałam jeszcze okazji skosztować karkówki, a przepis do mnie jak najbardziej przemawia :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe mięsko, aż się głodna zrobiłam :-)
OdpowiedzUsuń