Podróże

czwartek, 26 maja 2016

Jajecznica z rabarbarem

Piękny słoneczny poranek, a więc czas na pożywne śniadanie aby mieć energię na aktywne spędzenie tego wolnego dnia. Jajecznica z rabarbarem, a do tego chrupiące bezglutenowe piramidki popcrop to wspaniałe pyszne połączenie.

Jajecznica z rabarbarem

  • 4 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 10 dag rabarbaru
  • 1 łyżka cukru
  • 1/3 szkl wody
  • pieprz
  • sól

Wodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić w kostkę, wrzucić do gotującej wody i gotować chwilkę około pół minuty, aby był miękki ale nie rozgotowany. Rabarbar wyjąć łyżką cedzakową  i odsączyć. Jajka roztrzepać z solą oraz pieprzem. Masło rozpuścić na patelni i wlać roztrzepane jajka, cały czas mieszając. Na koniec dodać śmietankę oraz rabarbar i wymieszać.

10 komentarzy: