Jakiś czas temu miałam przyjemność uczestniczyć w słodkich śniadaniowych warsztatach z firmą Bonne Maman, producentem przepysznych dżemów i konfitur.
Warsztaty składały się z dwóch części.
W pierwszej przygotowywaliśmy pięć rodzajów słodkich śniadań.
Owsianka na mleku kokosowym z suszonymi jagodami goji i konfiturą truskawkową
Granola z kremem kasztanowym i granatem na jogurcie naturalnym
Tosty z chałki z pieczoną ricottą i brzoskwinią
Puszste naleśniki biszkoptowe z gorzką pomarańczą i kwaśną śmietanką
Francuskie tosty w jajku z flambirowanymi owocami i maliną
W drugiej części warsztatów wykorzystywaliśmy słoiki po dżemach robiąc z nich lampiony świąteczne i pojemniki na igły do szycia.
Warsztaty upłynęły nam w przemiłej już delikatnie świątecznej atmosferze i firmie Bonne Maman dziękuję za zaproszenie i możliwość uczestniczenia w tym przepysznym kulinarnym spotkaniu :-)
Świetne warsztaty, a tych dżemów jeszcze nie miałam, muszę w końcu spróbować :-)
OdpowiedzUsuńWarsztaty były super, a te dżemy można już kupić nawet w Biedronce :-)
UsuńŚwietne warsztaty
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne warsztaty
OdpowiedzUsuńSmakowite te warsztaty
OdpowiedzUsuńOj tak było bardzo smakowicie :-)
UsuńWyśmienicie :)
OdpowiedzUsuń