piątek, 12 lutego 2016

Pizza z łososiem

Dziś zapraszam wszystkich wielbicieli ryb na rybną pizze :-) Chrupiąca na cienkim spodzie smakuje wspaniale, spróbujcie sami :-)                  

Pizza z łososiem



Ciasto:
  • 20 dag mąki pszennej
  • 4 g suszonych drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 150 ml ciepłej wody
  • 1 łyżka oliwy

Farsz:
  • puszka łososia pizza Graalki
  • seler naciowy
  • oliwki zielone
  • ketchup
  • 20 dag sera żółtego
  • przyprawa do pizzy

Składniki na ciasto włożyć do miski i wyrobić ciasto, które następnie przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować cienko na okrąg i pokroić na 8 części. Łososia z puszki przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Seler naciowy oraz oliwki pokroić w plasterki, a ser żółty zetrzeć na tarce. Każdą część posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy wyłożyć porcję łososia, ułożyć seler oraz oliwki i posypać serem. Całość zapiekać ok. 20 min w temp. 180 st.

12 komentarzy:

  1. Rybnej pizzy nie jadłam, muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. W sam raz na dzisiejszy obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu kusisz samymi pysznościami :-)Wyglada wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taka jak lubię, czyli na cienkim spodzie :) Ciekawe połączenie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też lubię pizze na cienkim spodzie

      Usuń
  5. Świetna pizza :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pyszna, z łososiem nigdy nie robiłam, a dosć często jadamy pizze ;) Chętnie spóbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pizza z takimi dodatkami... Świetny pomysł. Muszę taką zrobić :)

    OdpowiedzUsuń