Dziś zapraszam wszystkich wielbicieli ryb na rybną pizze :-) Chrupiąca na cienkim spodzie smakuje wspaniale, spróbujcie sami :-)
Ciasto:
- 20 dag mąki pszennej
- 4 g suszonych drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 150 ml ciepłej wody
- 1 łyżka oliwy
Farsz:
- puszka łososia pizza Graalki
- seler naciowy
- oliwki zielone
- ketchup
- 20 dag sera żółtego
- przyprawa do pizzy
Składniki na ciasto włożyć do miski i wyrobić ciasto, które następnie przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować cienko na okrąg i pokroić na 8 części. Łososia z puszki przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Seler naciowy oraz oliwki pokroić w plasterki, a ser żółty zetrzeć na tarce. Każdą część posmarować ketchupem, posypać przyprawą do pizzy wyłożyć porcję łososia, ułożyć seler oraz oliwki i posypać serem. Całość zapiekać ok. 20 min w temp. 180 st.
Rybnej pizzy nie jadłam, muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńkoniecznie Elu :-)
UsuńW sam raz na dzisiejszy obiad :-)
OdpowiedzUsuńMałgosiu kusisz samymi pysznościami :-)Wyglada wspaniale :)
OdpowiedzUsuńi wspaniale smakuje :-)
UsuńTaka jak lubię, czyli na cienkim spodzie :) Ciekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńja też lubię pizze na cienkim spodzie
UsuńPycha😊
OdpowiedzUsuńWspaniała pizza :-)
OdpowiedzUsuńŚwietna pizza :-)
OdpowiedzUsuńAle pyszna, z łososiem nigdy nie robiłam, a dosć często jadamy pizze ;) Chętnie spóbuje :)
OdpowiedzUsuńPizza z takimi dodatkami... Świetny pomysł. Muszę taką zrobić :)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń