Witajcie kochani po dłuższej przerwie. Mam nadzieje że miło spędziliście te wszystkie świąteczne dni. Dziś mam dla Was coś lekkiego a mianowicie przepysznego pstrąga w ziołach, którego podałam z ogórkami chilli Orzech
Pstrąga dostaliśmy od znajomego z Bieszczad, który hoduje je dla siebie, więc był wyjątkowo przepyszny, delikatny i aromatyczny.
- pstrąg
- masło
- czosnek
- zioła prowansalskie
- cytryna
- oliwa
Pstrąga oczyścić, do środka włożyć kawałki masła, ząbki czosnku, plasterki cytryny oraz posypać ziołami prowansalskimi. Wierzch pstrąga posmarować oliwą, skropić sokiem z cytryny i piec w foli w temp. 180 st przez ok. 30 min w zależności od wielkości pstrąga.
Bardzo lubię takie dania z ryb :-) lekko i pysznie :-)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak, dani z ryb są lekkie, smaczne i zdrowe :-)
UsuńAle pysznie wygląda, chętnie bym zjadła taką rybkę :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam :-)
UsuńAle kusisz taką rybką :)
OdpowiedzUsuńZdrowa i apetyczna.Smaka mi narobiłaś na rybkę
OdpowiedzUsuńBardzo lubię dania z ryb, pyszne i zdrowe.
OdpowiedzUsuńNa pstrąga zawsze można mieć apetyt. Zwłaszcza, kiedy się go tak pysznie przyrządzi :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak Krysiu :-)
UsuńPysności aż sobie narobiłam smaka ;)
OdpowiedzUsuńmoże dziś na obiad przygotujesz właśnie rybke ;-)
UsuńUwielbiam ryby na pewno wypróbuje
OdpowiedzUsuńpolecam :-)
UsuńPyszności 😊
OdpowiedzUsuń