Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Są bardzo smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu. Dziś zapraszam na kanapki z pieczywa kukurydziano-gryczanego z pastą z tuńczyka.
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- sól
- pieczywo Tovago
Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do tuńczyka. Dodać również majonez i całość zblenderować. Pastę doprawić do smaku pieprzem i solą, a przed podaniem schłodzić w lodówce.
Mniam, mniam, uwielbiam takie pasty, a zwłaszcza z chrupkim pieczywem :-)
OdpowiedzUsuńSą zdrowe, pożywne i smaczne, nic tylko się zajadać ;-)
UsuńPyszna pasta. Bardzo lubię takie smarowidła na kanapki :-)
OdpowiedzUsuńzawsze świetnie się sprawdzają na śniadanie :-)
UsuńChętnie bym zjadła takie kanapeczki :)
OdpowiedzUsuńczęstuj się proszę ;-)
UsuńKiedyś robiłam takie pasty, dzięki za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńproszę bardzo :-)
UsuńŚwietna pasta, lubię ryby :)
OdpowiedzUsuńja również uwielbiam rybki :-)
UsuńSuper pasta.
OdpowiedzUsuńSmakowita :)
OdpowiedzUsuńOpinie świetne, tylko ja nadal nie jestem w stanie się przekonać do chrupkiego :(
OdpowiedzUsuńWarto eksperymentować i próbować chrupkie z różnymi dodatkami, czy to pasty, serki lub dżemy, a znajdziesz swoje ulubione połączenie ;-)
Usuń