piątek, 11 grudnia 2015

Pasta z tuńczyka

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Są bardzo smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu. Dziś zapraszam na kanapki z pieczywa kukurydziano-gryczanego z pastą z tuńczyka.

Pasta z tuńczyka

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • sól
  • pieczywo Tovago

Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do tuńczyka. Dodać również majonez i całość zblenderować. Pastę doprawić do smaku pieprzem i solą, a przed podaniem schłodzić w lodówce.

14 komentarzy:

  1. Mniam, mniam, uwielbiam takie pasty, a zwłaszcza z chrupkim pieczywem :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są zdrowe, pożywne i smaczne, nic tylko się zajadać ;-)

      Usuń
  2. Pyszna pasta. Bardzo lubię takie smarowidła na kanapki :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zawsze świetnie się sprawdzają na śniadanie :-)

      Usuń
  3. Chętnie bym zjadła takie kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś robiłam takie pasty, dzięki za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetna pasta, lubię ryby :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Opinie świetne, tylko ja nadal nie jestem w stanie się przekonać do chrupkiego :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto eksperymentować i próbować chrupkie z różnymi dodatkami, czy to pasty, serki lub dżemy, a znajdziesz swoje ulubione połączenie ;-)

      Usuń