Dziś zapraszam na jesienne i pożywne danie - makaron z dynią i grzybami. Kolejne szybkie danie do przygotowania, które podałam z ketchupem o smaku śliwkowym Społem. Pyszne połączenie spróbujcie sami :-)
- 40 dag brązowego makaronu świderki
- 40 dag grzybów świeżych lub mrożonych
- 60 dag obranej dyni
- 2 cebule
- sos sojowy
- pieprz cayenne
- sól
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, a następnie dodać pokrojone grzyby oraz pokrojoną w kostkę dynię. Całość razem podsmażać. Gdy dynia będzie miękka dodać ugotowany makaron, całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem cayenne, solą oraz sosem sojowym.
Pysznie, lubię takie szybkie makaronowe dania :-)
OdpowiedzUsuńsą bardzo pożywne w sam raz na jesienne i zimowe dni :-)
UsuńPycha. Głodna się zrobiłam :-)
OdpowiedzUsuńteż tak mam gdy przed obiadem oglądam pyszności na Twoim blogu ;-)
UsuńW tym daniu jest wszystko to co lubię :)
OdpowiedzUsuńnic tylko się nim zajadać :-)
UsuńPysznie :-)
OdpowiedzUsuńTaki obiad zjadłabym w każdej chwili. Nawet teraz przed śniadaniem. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPycha! Bardzo fajny blog. Super przepisy. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń