czwartek, 17 grudnia 2015

Makaron z dynią i grzybami

Dziś zapraszam na jesienne i pożywne danie - makaron z dynią i grzybami. Kolejne szybkie danie do przygotowania, które podałam z ketchupem o smaku śliwkowym Społem. Pyszne połączenie spróbujcie sami :-)

Makaron z dynią i grzybami

  • 40 dag brązowego makaronu świderki
  • 40 dag grzybów świeżych lub mrożonych
  • 60 dag obranej dyni
  • 2 cebule
  • sos sojowy
  • pieprz cayenne
  • sól

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, a następnie dodać pokrojone grzyby oraz pokrojoną w kostkę dynię. Całość razem podsmażać. Gdy dynia będzie miękka dodać ugotowany makaron, całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem cayenne, solą oraz sosem sojowym.

9 komentarzy:

  1. Pysznie, lubię takie szybkie makaronowe dania :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. są bardzo pożywne w sam raz na jesienne i zimowe dni :-)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. też tak mam gdy przed obiadem oglądam pyszności na Twoim blogu ;-)

      Usuń
  3. W tym daniu jest wszystko to co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki obiad zjadłabym w każdej chwili. Nawet teraz przed śniadaniem. Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha! Bardzo fajny blog. Super przepisy. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń