piątek, 6 listopada 2015

Płatki jaglane na słodko

Dziś zapraszam Was na pożywne i zdrowe śniadanie, idealne na jesienne chłodne poranki.            
Płatki jaglane na słodko

  • 1 szkl płatków jaglanych Kłos-Pol
  • 1,5 szkl wody
  • 2 gruszki
  • 15 daktyli     
  • garść rodzynek

Do gotującej się wody wsypać płatki, dodać rodzynki, pokrojone na kawałki daktyle oraz pokrojone w kostkę gruszki. Całość zagotować, aby woda całkowicie wchłonęła w płatki. 

6 komentarzy:

  1. Chętnie skuszę się na takie śniadańko :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat kupiłam płatki jaglane, całość zapowiada się pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie zdrowe i smakowite śniadanie uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Małgosiu zdrowe, apetyczne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń