czwartek, 13 listopada 2014

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka to moja dzisiejsza propozycja na smaczną i zdrową przekąskę :-)

Carpaccio z buraka


Buraki owinąć w złotko i piec w piekarniku w temp. 200 st do miękkości, w zależności od wielkości buraków 1-1,5 h. Następnie buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Na talerzyk wyłożyć rukolę, ułożyć plasterki buraków, posypać pestkami słonecznika, skropić olejem z avocado, sokiem z cytryny oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

6 komentarzy:

  1. Pyszna propozycja :-) Bardzo lubię oleje z tej firmy :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również lubię te oleje są rewelacyjne :-)

      Usuń
  2. Tak, potwierdzam i smaczna i zdrowa przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nic trudnego, a pożywnego i zdrowego :)

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    W kuchni używam i polecam http://www.granchio.com.pl & http://www.vinzer.net

    OdpowiedzUsuń