Carpaccio z buraka to moja dzisiejsza propozycja na smaczną i zdrową przekąskę :-)
- buraki podłużne
- rukola
- pestki słonecznika
- olej z avocado Oleofarm
- sok z cytryny
- pieprz
- sól
Buraki owinąć w złotko i piec w piekarniku w temp. 200 st do miękkości, w zależności od wielkości buraków 1-1,5 h. Następnie buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Na talerzyk wyłożyć rukolę, ułożyć plasterki buraków, posypać pestkami słonecznika, skropić olejem z avocado, sokiem z cytryny oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Pyszna propozycja :-) Bardzo lubię oleje z tej firmy :-)
OdpowiedzUsuńJa również lubię te oleje są rewelacyjne :-)
Usuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńTak, potwierdzam i smaczna i zdrowa przekąska :)
OdpowiedzUsuńfantastyczne !!!!
OdpowiedzUsuńNic trudnego, a pożywnego i zdrowego :)
OdpowiedzUsuń--------------------------------------------------------------------------------------------------------
W kuchni używam i polecam http://www.granchio.com.pl & http://www.vinzer.net