czwartek, 9 października 2014

Placki z kapusty

Dziś na obiad polecam placki z kapusty, które wspaniale smakują z sosami kebab Develey.

Kotlety z kapusty



Kapustę drobno posiekać, ugotować i wycisnąć. Do wystudzonej kapusty dodać jajko, starty żółty ser, mąkę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Wszystko razem wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosami.

12 komentarzy:

  1. Czyli Małgosiu, zamiast startych ziemniaków posiekana kapusta? Świetny pomysł. Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak Krysiu, tylko kapusta ugotowana i jeszcze do tego żółty ser :-)

      Usuń
  2. Moi też lubią placki z kapusty, ale najbardziej te z kiszonej. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja pierwsze słyszę o takich placuszkach. Nie wiedziałam, że można je robić z kapusty. Fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ciekawy przepis - z chęcią wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. W pierwszym momencie pomyślałam,że to placki z cukinii, przyznaję, że nie robiłam z kapustą, wyglądają przepysznie!!! Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam Beatko wypróbować, są na prawdę pyszne :-)

      Usuń
  6. Słyszałam kiedyś o plackach z kapusty ale tak jakoś ich nigdy nie robiłam :-) muszę spróbować bo wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. placuszki w połączeniu z sosami to mistrzostwo! Ja uwielbiam dodać także sos 1000 wysp, albo także sprawdza się dressing winegret :) p y s z n o ś c i !

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam warzywne placuszki, kapuściane też.Gratuluję i zapraszam do siebie. http://zyciecudem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy nie jadłam... Rewelacyjny przepis! :)

    OdpowiedzUsuń