U nas dziś od rana pochmurno i deszczowo, a więc obowiązkowo musi być poranna kawka, a do kawusi polecam słodkie wafelki :-)
- 1 op. wafla
- 1 litr mleka
- 25 dag cukru
- 12 dag masła
- 1 łyżka kakao
- 10 dag prażonych ziaren Cynamonowy Raj - Ziarenkowo
Mleko wraz z cukrem gotować na małym ogniu, do zgęstnienia. Następnie dodać kakao, masło oraz prażone ziarna - Cynamonowy Raj, które są mieszanką ziaren słonecznika, orzechów arachidowych, sezamu, cynamonu, kardamonu oraz goździków. Gotową masę pozostawić do przestudzenia. Gdy masa przestygnie powinna być dość gęsta. Przygotowaną masą smarować i przekładać wafle.
Muszą być przepyszne:)
OdpowiedzUsuńTakie właśnie są, polecam :-)
UsuńPyszności. Bardzo lubię takie wafle, smakują zawsze i wszędzie :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak Marzenko :-)
Usuńpowiem szczerze, że nie robiłam nigdy wafelków... Apetyczny efekt
OdpowiedzUsuńWeroniko polecam takie domowe wafelki, są pyszne :-)
UsuńO takie pyszności lubi mój M. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWcale się nie dziwię bo mój M. również takie bardzo lubi :-)
UsuńJa też robiłam wafelki ale z mleka skondensowanego. Bardzo lubię wafelki domowe. Narobiłaś mi smaka:)
OdpowiedzUsuńDo pochrupania :)
OdpowiedzUsuńIdealne!!! Uwielbiam domowe wafle :) Pozdrawiam Małgoś :)
OdpowiedzUsuńDzięki Beatko, również pozdrawiam cieplutko :-)
UsuńPrzypomina mi się dzieciństwo. Ach, te 'fafelki'! ;)
OdpowiedzUsuń