wtorek, 12 sierpnia 2014

Słodkie wafelki

U nas dziś od rana pochmurno i deszczowo, a więc obowiązkowo musi być poranna kawka, a do kawusi polecam słodkie wafelki :-)

Wafelki


Mleko wraz z cukrem gotować na małym ogniu, do zgęstnienia. Następnie dodać kakao, masło oraz prażone ziarna -  Cynamonowy Raj, które są mieszanką ziaren słonecznika, orzechów arachidowych, sezamu, cynamonu, kardamonu oraz goździków. Gotową masę pozostawić do przestudzenia. Gdy masa przestygnie powinna być dość gęsta. Przygotowaną masą smarować i przekładać wafle.


13 komentarzy:

  1. Pyszności. Bardzo lubię takie wafle, smakują zawsze i wszędzie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. powiem szczerze, że nie robiłam nigdy wafelków... Apetyczny efekt

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Weroniko polecam takie domowe wafelki, są pyszne :-)

      Usuń
  3. O takie pyszności lubi mój M. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wcale się nie dziwię bo mój M. również takie bardzo lubi :-)

      Usuń
  4. Ja też robiłam wafelki ale z mleka skondensowanego. Bardzo lubię wafelki domowe. Narobiłaś mi smaka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealne!!! Uwielbiam domowe wafle :) Pozdrawiam Małgoś :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Beatko, również pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  6. Przypomina mi się dzieciństwo. Ach, te 'fafelki'! ;)

    OdpowiedzUsuń