środa, 18 czerwca 2014

Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym

Zdrowa, smaczna i nie trudna do przygotowania zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym dziś zagości na moim stole, może i Wy się na nią skusicie :-)

Zupa marchewkowa z mleczkiem kokosowym


Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Całość smażyć ok. 5 min. Do gorącego bulionu przełożyć podsmażoną marchewkę z cebulą i całość gotować, aż marchewka będzie miękka. Całość zmiksować blenderem i ponownie postawić na mały ogień. Następnie dodać mleczko kokosowe, sok z połówki pomarańczy, imbir oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
Gotową zupkę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem. 

13 komentarzy:

  1. Bardzo mnie ciekawi smak tej zupy po dodaniu mleczka kokosowego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie egzotyczne zupy:) Wygląda doskonale.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale to musi być pyszne i aromatyczne w smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak zupka jest przepyszna, polecam :-)

      Usuń
  4. Wygląda przepysznie :) Lubimy zupki, więc chętnie spróbujemy :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy przepis. Gratulacje.

    OdpowiedzUsuń
  6. co za ciekawe przepisy pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń