- 1 duża młoda kapusta
- 1 cebula
- 3 kiełbaski śląskie
- mały koncentrat pomidorowy
- 1 szkl bulionu
- 2 łyżki przyprawy do bigosu Skworcu
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz
- sól
Kapustę drobno poszatkować, wrzucić do wrzącej osolonej wody i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażać na patelni, a następnie dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i całość podsmażać. Do kapusty dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawę do bigosu i sok z cytryny oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i wszystko razem wymieszać i dusić na małym ogniu aby wszystkie smaki się połączyły.
bardzo lubie taki "młody" bigosik :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bigos
OdpowiedzUsuńZ pewnością pyszny :)
OdpowiedzUsuńAlez kusisz Małgosiu. Pycha, zrobię wkrótce z kopytkami...
OdpowiedzUsuńCudowny bigosik :) uwielbiam taki :) smakowity :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię młoda kapustę w każdym wydaniu, więc taki bigosik również :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńJa zawsze jem z ugotowanymi ziemniakami, Smaczny bigos z młodej kapusty
OdpowiedzUsuń