Tosty z sardynkami to moja dzisiejsza propozycja. Bardzo proste w wykonaniu, szybkie oraz smaczne. Idealne na śniadanie lub kolację.
- chleb tostowy
- masło
- cebula
- puszka sardynek w sosie pomidorowym GRAAL
- ser żółty
- szczypiorek
Sardynki wraz z sosem rozdrobnić widelcem. Cebule drobno posiekać, dodać do sardynek i wymieszać. Kromki chleba tostowego posmarować masłem, a następnie sardynkami z cebulką. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać tosty po wierzchu. Zapiekać w piekarniku w 180 st, aż tosty będą chrupiące, a ser się roztopi.
Gotowe tosty polać ketchupem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Fajny pomysł na pewno go przetestuje ;-)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł tylko nie lubię sardynek:P
OdpowiedzUsuńmega sprawa. Ja robiłem coś podobnego. tostowałem bułki. Do nich nadzienie z sardynek + pesto + posiekana cebulka czerwona + pomidor + zioła + białe wino :D
OdpowiedzUsuńZ serem jeszcze nie próbowałem . Zachęciłaś mnie tym bardziej ze nie miałem pomysłu na kolacje a po rowerze będzie i smacznie i zdrowo.
Twoje tosty również musiały być bardzo smaczne :-)
Usuńna pewno pycha i choć tostów nie powinnam jeść, ale je uwielbiam. Do tego rybka....Wypróbuję bankowo
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł na kanapeczki :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję :-)
Usuńproste a przy tym pewnie smaczne ;)
OdpowiedzUsuńhttp://appetiteforlife.blog.pl/