niedziela, 25 maja 2014

Ciasteczka z masłem orzechowym

Dziś kolejny przepis na ciasteczka przekładane. Tym razem są to kruche, proste ciasteczka przełożone masłem orzechowym. Na pewno przypadną do gustu wielbicielom masła orzechowego. Serdecznie polecam :-) 

Ciasteczka z masłem orzechowym



Ciasto:

Dodatkowo:

Na stolnicę wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka oraz margarynę i wszystko razem posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1h. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać kółka kieliszkiem. Kółeczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st przez ok. 15 min. 
Ciasteczka wystudzić a następnie przekładać je masłem orzechowym, łącząc po dwa.


10 komentarzy:

  1. Schrupal bym kilka

    OdpowiedzUsuń
  2. Na takie ciasteczka ja się piszę. Często robię takie właśnie małe do przegryzki. Lubię orzechy, więc te ciasteczka są akurat dla mnie :)(

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry :) Polecam: Prof. Grażyna Cichosz o tłuszczach - http://www.stachurska.eu/?p=1136 .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alicja Brrrr26 maja 2014 15:37

      Tym razem Pani dietetyk ludzie czepcie sie czegos innego to jest blog o smacznym jedzonku a nie o liczeniu kazdej kalori wszystko jest nie zdrowe w duzych ilosciach tak proste ze az glupie.

      Usuń
  4. Poproszę o kilka, bo nic nie mam do kawy.

    OdpowiedzUsuń
  5. ale mi narobiłaś apetytu... Chyba pobiegnę do sklepu po masło orzechowe :)

    http://one-tiny-chef.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń