środa, 30 kwietnia 2014

Zupa tajska

Zupa tajska to aromatyczna, pachnąca i pyszna zupka, którą Wam dziś serdecznie polecam :-)

Zupa tajska


Pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz posiekany drobno czosnek zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, a następnie dodać do cebuli i całość podsmażać. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w półplasterki i dodać do mięsa i cebuli na patelnię. Całość podsmażać parę minutek. W garnku zagotować wodę, a następnie dodać całą zawartość patelni oraz kurkumę. Całość gotować, aż do miękkości mięsa i marchewki. Następnie dodać mleczko kokosowe, doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem oraz solą i pogotować jeszcze parę minutek. 
Gotową zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.


6 komentarzy:

  1. Zupka na pewno super. Uwielbiam kurkumę, piękny kolor a do tego bardzo dobra na leniwy metabolizm.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupaka zdrowa. Kurkumę dodaję do wielu potraw, zwłaszcza do sosów. Bardzo mi smakuje. Ale spróbuję dodać do zupy. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam kiedyś zupę tajską. Robiła moja koleżanka. Muszę spróbować tej Twojej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda naprawdę zachęcająco muszę koniecznie wypróbować :) Zapraszam również do siebie http://10198.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny powiew egzotyki, nigdy nie gotowałam z mleczkiem kokosowym - muszę spróbować ;)

    http://appetiteforlife.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń