Szybka potrawka z nutą indyjską to danie, które wymyśliłam, gdy miałam mało czasu i brak pomysłu na obiad. Potrawka ta jest bardzo prosta i szybkie w wykonaniu, a dodatkowo bardzo smaczna. Może być podana z pieczywem, ziemniakami, makaronem lub ryżem.
- 50 dag pieczarek
- 2 kiełbaski śląskie
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 10 ziaren kardamonu Skworcu
- 1/2 łyżeczki imbiru Skworcu
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 1 szkl wody
- pieprz
- sól
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i smażyć na oleju, aż do odparowania wody. Cebulę obrać i pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić ziarna kardamonu i chwilę podsmażać. Następnie wsypać cebulę oraz czosnek, dodać imbir i wszystko razem smażyć. Gdy cebula się zeszkli usunąć z niej ziarna kardamonu i dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Wszystko razem podsmażać, aż do zarumienienia kiełbasy. Do garnka włożyć podsmażone pieczarki oraz podsmażoną kiełbasę z cebulą. Dodać wodę, koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Wszystko razem zagotować i podawać na ciepło.
Ale apetyczny obiadek :)Pyszniutki!!!!
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł na danie;)
OdpowiedzUsuń