Podróże

sobota, 9 czerwca 2018

Kruche ciastka z maszynki

Pyszne kruche ciasteczka z maszynki idealnie sprawdzają się do kawy lub herbaty na każdą okazję, koniecznie musicie spróbować :-)

Ciastka z maszynki


  • 60 dag mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 30 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki śmietany 18%

Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę, posiekać nożem i zagnieść ciasto, które następnie włożyć do zamrażarki na 1h. Po tym czasie, ciasto pokroić na mniejsze kawałki i wkładać do maszynki na mięso ze specjalną przystawką do ciastek i kręcić ciastka. Gotowe ułożyć na blasze do pieczenia i piec około 15 min do złotego koloru. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. 
Ciastka można przechowywać bardzo długo w szczelnym pojemniku.

3 komentarze:

  1. Apetycznie się prezentują, wykonanie rzeczywiście proste i szybkie, idealny pomysł na upalne dni, trzeba wypróbować, bo bardzo kuszą!

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne do niedzielnej kawki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń