Podróże

sobota, 10 czerwca 2017

Kotleciki pieczarkowe

Jeśli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad to polecam kotleciki pieczarkowe, szybkie, proste i przepyszne :-)

Kotleciki pieczarkowe

  • 50 dag pieczarek
  • 30 dag szynki konserwowej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pieprz
  • sól

Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, doprawiając do smaku pieprzem oraz solą, a następnie pozostawić do wystudzenia. Szynkę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odsączyć z zalewy, a ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajka, mąkę, majonez oraz doprawić pieprzem i solą i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

11 komentarzy: