Podróże

niedziela, 14 maja 2017

Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty  ze śmietaną to przepyszny obiad, koniecznie wypróbujcie taką wersje placków :-)

Placki z kiszonej kapusty

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • czosnek granulowany
  • pieprz
  • sól

Kapustę posiekać na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Kapustę wymieszać z ziemniakami, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną oraz doprawić do smaku pieprzem, solą oraz czosnkiem granulowanym i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące ze śmietaną.


19 komentarzy:

  1. Ciekawa, smaczna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają, dzięki za przepis, zrobię jutro na obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. takich placków to jeszcze nie jadłam muszę koniecznie spróbować zrobić

    OdpowiedzUsuń
  4. mam chrapkę na podobne placki od dłuższego czasu już, muszę wreszcie takie zrobić

    OdpowiedzUsuń
  5. MM kuisz takimi smakami a o takich jeszcze nie słyszałam

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłam kiedyś takie placki. Były bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam placki z różnymi dodatkami, ale z kapusta kiszoną nie robiłam. Chętnie wypróbuję. Bardzo smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu ja przepadam wprost za tymi plackami, także serdecznie polecam :-)

      Usuń
  8. ależ mam teraz smaka na te placki. Bardzo za mną chodzą kwaśne rzeczy od paru dni

    OdpowiedzUsuń