Podróże

niedziela, 9 kwietnia 2017

Pasta z czerwonej soczewicy z porami

Pasty do pieczywa są smaczne i zdrowe, a do tego można je przygotowywać na wiele różnych sposobów. Dziś polecam Wam pastę z soczewicy czerwonej i porów, koniecznie spróbujcie bo jest wspaniała :-)


  • 2 pory
  • 1/2 szkl soczewicy czerwonej
  • 1 puszka pomidorów
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól

Pora pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju kokosowym, a następnie dodać przepłukaną soczewicę, troszkę wody oraz pomidory z puszki i całość dusić do miękkości na małym ogniu. Na koniec doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem oraz solą i gdy lekko przestygnie zblenderować. Gotową pastę przed podaniem schłodzić w lodówce.

17 komentarzy:

  1. Kanapeczki z taką pastą muszą być smaczne, na pewno skorzystam z przepisu :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie się zapowiada, muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam pyszna pasta na kanapeczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda pysznie, proste a jednocześnie smakowite :) Spróbujemy !

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo apetycznie. Dziękuję za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  6. To idealny przepis na szybkie i sysace sniadanie, obiado kolacje, czy po prostu kolacje. Chyba dam sie skusic. Narobilas mi takiego smaka. Pozdrawiam serdecznie Beata

    OdpowiedzUsuń
  7. Brzmi ciekawie, tylko ja nic nie robiłam jeszcze z czerwonej soczewicy :) chyba będzie ten pierwszy raz :)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń
  9. Zrobię na pewno, lubię proste i zdrowe przepisy! :) pozdrawiam, Edyta zdrowiewmisie.pl

    OdpowiedzUsuń
  10. Nigdy nie jadlam sałatki z soczewicy, wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
  11. jako, że nie jem mięsa - taka pasta to zdecydowanie coś dla mnie :) wypróbuję :))

    OdpowiedzUsuń