Podróże

wtorek, 17 stycznia 2017

Pasta z avocado

Kanapki wcale nie muszą być nudne, gdyż za każdym razem możemy przygotować je w inny sposób. Dziś polecam Wam zdrową pastę z avokado. Avokado bowiem zawiera dużo witaminy B9, B6, K, E i C oraz dużo karotenów, białka, potasu, magnezu, wapnia i fosforu. Po za tym zawiera również dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Pasta z avocado

  • 1 avocado
  • 3 jajka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól

Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Avokado obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie polać sokiem z cytryny. Jajka wymieszać z avokado oraz jogurtem i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. 


16 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa pasta. Zrobię do domowego pieczywa. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj z domowym pieczywem będzie smakowała wybornie :-)

      Usuń
  2. Ciekawa pasta jeszcze nigdy nie jadłam pasty z avokado.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jutro będę piekła swój pierwszy chlebek, wiec taka pasta będzie idealnym dodatkiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj już czuje ten smak świeżego domowego chlebka z tą pastą, pychotka :-)

      Usuń
  4. Ja bym tu dodał jeszcze jakiejś pikantności np. chilli.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. takie przyprawy jak chilli to już każdy musi dawkować wg siebie ;-)

      Usuń
  5. z awokado jeszcze nie jadłam ale kiedyś musi być ten pierwszy raz

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj takie sniadanie to ja bym chetnie zjadla :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Tez nigdy jeszcze nie jadłam czegoś takiego, może warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń