Dziś piątek, a więc w ramach akcji na facebooku Błyskawiczne Piątki mam dla Was szybką przekąskę czyli parówki w cieście francuskim, które wspaniale smakują same z sosem czosnkowym lub ketchupem lub można podać je jako danie z filiżanką czerwonego barszczu. W obu przypadkach smakuje wyśmienicie, a samo przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.
- 1 op. ciasta francuskiego
- 5 cienkich długich parówek
- sos czosnkowy kielecki
Z parówek ściągnąć osłonki. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na prostokąty, takie aby każdą parówkę ciasno zawinąć w ciasto i aby na końcu parówki pozostało ok. 1cm ciasta. Ciasto z parówką ponacinać (nie do końca!) ostrym nożem. Parówki z ciastem zawinąć w kółko zlepiając końce. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st, aż ciasto nabieże pięknego złotego koloru. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Ładnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńI pysznie smakuje :-)
UsuńBardzo fajnie wyglądają i z pewnością są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńWspaniale smakują z czerwonym barszczem :-)
UsuńBardzo ciekawie i pomysłowo zrobione :)
OdpowiedzUsuńNie tylko cieszą oko ale i podniebienie ;-)
UsuńMniam, ale pysznie to wygląda :-)
OdpowiedzUsuńmniam jak to smakowicie wygląda ąz muszę spróbować
OdpowiedzUsuńPolecam Małgosiu :-)
UsuńPyszny przepis :)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, wystarczy tylko kilka chwil i poczęstunek gotowy np. dla niespodziewanych gości :-)
UsuńMuszę spróbować sama zrobić ! :)
OdpowiedzUsuńhttp://andziaszek.blogspot.com/
polecam :-)
UsuńO to idealne danie dla mnie, bardzo lubie ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuń