Podróże

środa, 27 kwietnia 2016

Diabelskie kiełbaski

Weekend majowy już tuż tuż, więc rozpocznie się też sezon grillowy. Diabelskie kiełbaski, które Wam dziś prezentuje smakują wspaniale, więc może skusicie się na ich przygotowanie :-)

Diabelskie kiełbaski



  • 2 łyżeczki ostrego sosu tabasco
  • 3 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kiełbasa bekonowa Hańderek

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Kiełbaski delikatnie ponacinać z każdej strony, posmarować przygotowaną marynatą i odstawić na 30 min. Po tym czasie piec na grillu.

17 komentarzy:

  1. uwielbiam kielbase a ta wyglada przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Majówkowy grill się szykuje, więc na pewno przepis wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Grillowane kiełbaski uwielbiam !

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy przepis, jeszcze czegoś takiego nie jadłem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli lubisz ostre potrawy to warto wypróbować :-)

      Usuń
  5. Oj zjadłabym z chęcią taką kiełbaskę :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj zjadłabym z chęcią taką kiełbaskę :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. narobiłaś apetytu i na kiełbaskę i na grillowanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba Beatko już rozpocząć sezon grillowy :-)

      Usuń
  8. Ale smaka mi narobiłaś :) już tuż tuż bedziemy jeść takie pyszności

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale zapachniało mi grillem ^^

    OdpowiedzUsuń
  10. Wspaniałe te kiełbaski, też takie przygotuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Tak nasza polska majówka musi być z grillem, pyszne kiełbaski :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadza się Lenko, na majówkę musi być grill :-)

      Usuń
  12. Oj, zapachniało mi grillem :) Świetnie wyglądają te kiełbaski. Często na wycieczkach z Zieloną Brygadą mamy w planach ognisko, ale zazwyczaj używaliśmy zwykłych kiełbasek. Teraz spróbujemy z grillem, bo niektórzy mogą też nie jeść mięsa, a na ognisku trudno zrobić coś poza kiełbaskami i ziemniakami. No i chlebem. A na grillu można zrobić szaszłyki, warzywa i inne rzeczy, które posmakują każdemu :) Ja jem mięso i na pewno w domu w któryś weekend wypróbuję te kiełbaski, bo wyglądają naprawdę bardzo apetycznie.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również jestem mięsożerna więc na grillu i ognisku zawsze muszą być różnego rodzaju kiełbaski :-) Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam Cię cieplutko :-)

      Usuń