Podróże

poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Pasta z kaszy jaglanej z makrelą w pomidorach

Kasza jaglana jest świetną bazą do różnego rodzaju past, gdyż można dodawać do niej różne ulubione składniki i za każdym razem wyjdzie nam inna w smaku pasta. Tym razem kaszę jaglaną połączyłam z makrelą w sosie pomidorowym z puszki, wyszła bardzo smaczna pasta, więc dzielę się z Wami tym przepisem :-)

Pasta z kaszy jaglanej z makrelą w pomidorach



  • 1/2 szkl kaszy jaglanej
  • 1 szkl wody
  • 1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym Graal
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • pieprz
  • sól
  • suszona natka pietruszki do dekoracji

Kaszę jaglaną przepłukać kilka razy zimną wodą. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli i dodać kasze, a następnie gotować na małym ogniu, aż całkowicie wchłonie wodę. Ugotowaną kaszę lekko przestudzić, dodać do niej rozdrobnione filety z makreli wraz z sosem pomidorowym, dodać również ketchup i całość zblenderować. Pastę doprawić do smaku pieprzem oraz solą i schłodzić w lodówce.

13 komentarzy: