Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Tym razem przygotowałam pastę z kaszy jaglanej z warzywami, która w smaku przypomina troszkę paprykarz. Pasta wspaniale smakuje z każdym pieczywem, ale także sama. Ja smaruje nią chrupkie pieczywo kukurydziano-jaglane Tovago
- 1/2 szkl kaszy jaglanej
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1/2 selera
- 4 ząbki czosnku
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 1/2 szkl wody
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sos sojowy
- sól
- oliwa
Kaszę ugotować w szklance wody. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać. Wszystkie warzywa zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać koncentrat pomidorowy oraz wodę i wszystkie przyprawy. Całość wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym oraz solą i dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie warzywa troszkę przestudzić, dodać kaszę i całość zblenderować. W razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Bardzo lubie pasty,a te jest inna niz te ktore jadam.Zapowiada sie smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńWobec tego musisz ją przygotować :-)
Usuńuwielbiam kasze jaglana musze wypróbowac przepis
OdpowiedzUsuńKoniecznie Edytko :-)
UsuńBardzo lubię różne pasty do chleba, więc chętnie wypróbuję i tą. :)
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
UsuńPyszna pasta. A ten chlebuś uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńtakiej jeszcze nie jadłam, smakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńWarta wypróbowania
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasy , takiej jeszcze nie jadłam a kasze jaglaną również lubie ;) Chętnie sprawdze
OdpowiedzUsuńKochana jak lubisz kaszę jaglaną to koniecznie musisz przygotować taką pastę.
Usuń