Podróże

środa, 20 kwietnia 2016

Jajka faszerowane brokułem

Jajka faszerowane są świetnym pomysłem na śniadanie lub kolację, a dodatkowo zawsze można je urozmaicać stosując inne nadzienie. Ja mam dziś dla Was jajka faszerowane brokułem, zapraszam :-)

Jajka faszerowane brokułem

  • 5 jajek
  • 1/2 różyczek z brokułu
  • 2 łyżki sosu tatarskiego Develey
  • pieprz
  • sól

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Różyczki brokułu ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Żółtka wraz z brokułem rozdrobnić w miseczce widelcem, dodać sos tatarski, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowany farsz nakładać do połówek białek.

12 komentarzy: