Podróże

niedziela, 16 października 2016

Buraczki z papryką

Czy robiliście już buraczki na zimę? Jeśli nie to polecam buraczki z papryką, są przepyszne
i wspaniale smakują w zimie do obiadu :-)

Buraczki z papryką

  • 6 kg buraków
  • 8 dużych papryk
  • 8 dużych cebul

Zalewa:
  • 0,5 litra wody
  • 0,5 litry octu
  • 2 szkl cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej

Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oraz cebulę pokroić
w kostkę. 
Wszystkie składniki zalewy zagotować i do gotującej wrzucić paprykę oraz cebulę i gotować
5 min. Następnie dodać buraki i całość zagotować. Gorące nakładać do słoików
i pasteryzować 5 min.

18 komentarzy:

  1. Lubię buraczki do obiadu pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne i zdrowe buraczki to jest to

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie wczoraj takie robiłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z papryką jeszcze nie robiłam. Warto spróbować

    OdpowiedzUsuń
  5. Po prostu uwielbiam i robię spory zapas :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Po prostu uwielbiam i robię spory zapas :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. zrobiłam spory zapas i są świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zawsze robię buraczki z papryką są przepyszne :) I kolejny przepis który robimy tak samo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super, czyli z takiego przepisu wychodzą przepyszne :-)

      Usuń
  9. Moja mama u mnie robi takie buraczki, bardzo fajny dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja mama też zawsze takie robiła i teraz ja też takie robię

      Usuń
  10. Pychota Małgosiu. Robię podobne tyle że starte

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszne. Mój mąż byłby zachwycony ☺

    OdpowiedzUsuń