Podróże

sobota, 2 kwietnia 2016

Pieczona karkówka

Witajcie kochani, mam dziś dla Was pyszną propozycję na obiad czyli pieczoną karkówkę. Jeśli zastanawiacie się co podać na niedzielny obiad to polecam Wam właśnie takie mięsko, które jest smaczne, delikatne i aromatyczne.
                                               


  • 1 kg karkówki
  • 2 łyżeczki musztardy bawarskiej Develey
  • 2 łyżeczki musztardy ziołowej Develey
  • 3 łyżki sosu teriyaki
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki wody
  • 1 op. klasycznej marynaty do mięs

Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem i obtoczyć w niej karkówkę, odstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie karkówkę wraz z marynatą przełożyć do worka do pieczenia i piec w temp. 180 st przez 75 min.

13 komentarzy:

  1. Tak upieczona karkówka smakuje najbardziej, jest aromatyczna i mięciutka. Ładnie podana... palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak Krysiu, a ja po prostu uwielbiam pieczone mięso.

      Usuń
  2. Pysznie, zrobię jutro na obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kochana pysznie :-) na kanapeczki lub na obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochana pysznie :-) na kanapeczki lub na obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cóż za pyszności, wygląda po prostu znakomcie aż się głodna robiee

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepysznie wygląda ta karkówka, muszę koniecznie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. rewelacja robiłam polecam super przepis a karkóweczka wyborna

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubie takie miesko pieczone smaczne :-)

    OdpowiedzUsuń