Podróże

wtorek, 15 marca 2016

Sałatka z selera naciowego

Uwielbiam sałatki i bardzo często je przygotowuję. Ta sałatka jest bardzo lekka, smaczna i przede wszystkim zdrowa. Wspaniale sprawdzi się na śniadanie, kolację lub przekąskę.

Sałatka z selera naciowego


  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 jabłko
  • garść orzechów włoskich
  • garść żurawiny Helio
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Selera pokroić w plasterki, jabłko w kostkę, a orzechy i żurawinę posiekać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać wraz z sokiem z cytryny oraz oliwą. Podawać od razu po przygotowaniu. 

17 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawe zestawienie, do tego kaloryczne i pełne witamin. Samo zdrowie! Moc serdeczności dla Ciebie Droga Małgosiu na cały dzisiejszy i każdy dzień...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Halinko i Tobie również życzę miłego i słonecznego dnia :-)

      Usuń
  2. Coś w sam raz dla mnie😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak sałatka jest bardzo lekka i pełna witamin :-)

      Usuń
  3. Bardzo fajna sałatka, dużo witamin i świetna jej prezentacja ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna sałatka Małgosiu, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny pomysł z selerem naciowym. Muszę wypróbować! Pomysłowo podajesz Małgosiu!

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam takie mixy sa pyszne i zdrowe

    OdpowiedzUsuń