Podróże

piątek, 20 stycznia 2017

Parówki w cieście francuskim

Dziś piątek, a więc w ramach akcji na facebooku Błyskawiczne Piątki mam dla Was szybką przekąskę czyli parówki w cieście francuskim, które wspaniale smakują same z sosem czosnkowym lub ketchupem lub można podać je jako danie z filiżanką czerwonego barszczu. W obu przypadkach smakuje wyśmienicie, a samo przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil.

Parówki w cieście francuskim


Z parówek ściągnąć osłonki. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na prostokąty, takie aby każdą parówkę ciasno zawinąć w ciasto i aby na końcu parówki pozostało ok. 1cm ciasta. Ciasto z parówką ponacinać (nie do końca!) ostrym nożem. Parówki z ciastem zawinąć w kółko zlepiając końce. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st, aż ciasto nabieże pięknego złotego koloru. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.


15 komentarzy:

  1. Bardzo fajnie wyglądają i z pewnością są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawie i pomysłowo zrobione :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, ale pysznie to wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam jak to smakowicie wygląda ąz muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Dokładnie tak, wystarczy tylko kilka chwil i poczęstunek gotowy np. dla niespodziewanych gości :-)

      Usuń
  6. Muszę spróbować sama zrobić ! :)

    http://andziaszek.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. O to idealne danie dla mnie, bardzo lubie ciasto francuskie :)

    OdpowiedzUsuń