niedziela, 22 września 2013

Kotlet schabowy w chrupiącej panierce



  • 1 kotlet schabowy
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szkl płatków kukurydzianych
  • pieprz 
  • sól
Schab utłuc tłuczkiem na dość cienki kotlet, a następnie oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem i odstawić na 30 min do lodówki. Kotlet panierować w mące, następnie panierować w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i pieprzu, a na koniec panierować w płatkach kukurydzianych, które wcześniej utłuc lub pokruszyć w rękach na drobno. Kotlet schabowy w panierce smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Kotlet schabowy przygotowany w takiej panierce jest bardzo chrupiący i smaczny.

dostępne także na: Przepis na Kobietę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz